Wat nou als....je niet weet wat je moet koken voor je date?!

Gepubliceerd op 13 januari 2015 om 06:00

Voor deze 'Wat nou als....' ben ik geïnspireerd door een vriendin van mij. Zij vroeg aan mij wat ze nou moest koken voor haar date?
Natuurlijk wilde ik haar helpen. En.... guess what.... ik ben dol op koken!!Daarom geef ik jou vandaag tips voor het maken van makkelijke en vooral niet te vergeten snelle recepten! So.... let's get started!

Als je een date hebt, wil je niet al te lang in de keuken staan en hem alleen op de bank laten zitten. Dat kan namelijk nogal ongemakkelijk zijn. Hier komen ze.

Voor de man die niet vies is van een visje:
Tagliatelle met zalm: +/- 15 minuten
1 pak tagliatelle
1 pak zalm
Olijfolie
2 bosuitjes
1 flesje kookroom
12 potje ontpitte zwarte olijven
2 theelepel kappertjes
zakje rucolasla
2 el ketchup

Verhit in een koekenpan een scheutje olie en bak hier de bosui aan die je in ringetje hebt gesneden. Wanneer de bosui zacht is kun je de kookroom of crème fraîche en de tomatenketchup aan toevoegen. Als de saus te dik is kun je naar eigen idee water toevoegen. Doe dit wel beetje bij beetje! Als het op temperatuur is voeg je de zalm, die in reepjes is gesneden, de olijven, die in ringetjes zijn gesneden, en een aantal kappertjes toe. Laat dan de saus nog ongeveer 5 minuten door warmen. Ondertussen zet je een grote pan met water op. Doe hier een bouillonblok in. Als het water kookt doe je de tagliatelle in de pan en volg de bereidingswijzer op het pak.
Voor de garnering leg je rucolasla op het het bord, daarover de tagliatelle en on top of that de saus.

Je kunt dit gerecht helemaal zelf aanpassen. Dus als je iets wilt weglaten of extra wilt toevoegen kan dat ook.

 

Voor de man die van vlees houdt:
Gepofte aardappel met groente en vlees: +/- 20 minuten

2 vastkokende aardappelen
Vlees naar keuze
Groente naar keuze1 bakje kruidenkaas

Was je aardappels goed, je gaat namelijk ook de schil opeten. Prik rondom in de aardappel gaatjes. Leg ze in een schaal en zet de magnetron op 700 Watt. Laat ze vier minuten in de magnetron poffen. Na vier minuten draai je de aardappel voorzichtig om, ze zijn heel erg warm, en herhaal je het proces nog een keer.
Eenmaal uit de magnetron doen je aluminiumfolie over de schaal en laat je dit 10 minuten garen.
Ondertussen zet je een ketel met water op het vuur voor de groente. Kook de groente met zout of met een bouillonblok. Het laatste heeft mijn voorkeur. Tip: snij de groente niet te groot zodat ze snel gaar worden.
Terwijl je groente staat te koken, je aardappels aan het poffen zijn zet jij een pan op het vuur en bak je het vlees aan. Als garnering kun je kruidenkaas in de gepofte aardappel doen. Let wel op dat je niet al te veel gebruikt, er zit namelijk knoflook in.

Ook dit gerecht kun je helemaal maken zoals jij dat wilt!

Ik wens jullie veel succes en tot volgende week!

 

Liefs, Renée
XO

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.